به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای بعداز ظهر دوشنبه در شانزدهمین نشست خبری خود اظهار داشت: قوه قضائیه مصمم است با جرایم خشن و خاص همانند تجاوز، آدم ربایی و تجاوز به عنف که امنیت جامعه را مختل می کند به صورت جدی برخورد کند. رئیس قوه نیز به همه روسای دادگستری استانها تاکید کرده است که این موضوعات را به دقت پیگیری کنند. همچنین وی از دادستانی درخواست کرده شرایط پیگیری پرونده از دادسرا تا اجرا فراهم شود.
وی ادامه داد: دیوان عالی کشور نیز موظف شد شعبات ویژه ای را برای رسیدگی خارج از نوبت این پرونده ها تعیین کند.
ارسال پرونده حادثه خمینی شهر به دادگاه
سخنگوی قوه قضائیه از ارسال پرونده حادثه خمینی شهر به دادگاه کیفری خبر داد و گفت: هم اکنون این پرونده به همراه پرونده کاشمر، دو مورد در تهران و پرونده قتل مرحوم داداشی به دادگاه ارسال شده است و به زودی حکم صادر می شود. طی چهار ماه نخست امسال 54 نفر در خصوص جرایم خاص به اشد مجازات محکوم شدند که 45 نفر از آنها به دار مجازات در ملاء عام و در زندان آویخته شدند.
رسیدگی ویژه به قتل قوی ترین مرد ایران
وی در خصوص آخرین اقدامات در خصوص پرونده قتل روح الله داداشی گفت: خوشبختانه با تلاش خوب نیروی انتظامی متهمان این حادثه در کمترین زمان دستگیر و پرونده با تلاش دادسرا و صدور کیفر خواست به دادگاه ارسال شده است. اگر چه این پرونده ضرورتا به نظر پزشکی قانونی نیازدارد اما با تلاش مسئولان در اسرع وقت کیفر خواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شد.
نمی توان 48 ساعته محاکمه و حکم صادر کرد
حجت الاسلام محسنی اژه ای با اشاره به انتظار مردم برای اجرای سریع حکم جرایم خشن تشریح کرد: نمی توان ظرف 48 ساعت متهمی را محاکمه کرد چرا که محدودیت های قانونی از نظر زمانی وجود دارد. آئین دادرسی، حقوقی را برای متهم تعریف کرده است و قاضی ملزم به رعایت مسائلی در این زمینه است. اگر چه نوع جرم خشن است و مجازات آن اعدام است اما داشتن وکیل الزامی است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در صورتی که متهم وکیل تعیینی نداشت باید برای وی وکیل تسخیری گرفت همچنین بعد از صدور حکم بدوی متهم 20 روز فرصت دارد به حکم اعتراض کند. این گونه پرونده ها از زمانی که دادسرا تشکیل می شود تا صدور حکم قطعی یک ماه به طول می انجامد این در حالی است که توقع مردم در اجرای سریع حکم این مجرمان به حق بوده اما در شرایط کنونی این پروسه قانون است.
وی تصریح کرد: مجلس می تواند نسبت به کوتاه کردن فرایند دادرسی در پرونده های خاص اقدام و در این زمینه به قوه قضائیه کمک کند.
پیشگیری امری فراقوه ای است
حجت الاسلام محسنی اژه ایبا تاکید بر اینکه برخورد انتظامی و قضایی تنها راهکار حل مشکلات نیست تاکید کرد: باید زمینه های بروز این گونه جرایم را کاهش دهیم. حکومت، رسانه و مردم می توانند در این زمینه کارساز باشند. اگر چه یکی از وظایف قوه قضائیه پیشگیری است اما این امر فراقوه ای است و باید همگی تلاش کنیم تا بسترهای بروز جرم را از بین ببریم.
رسانه ها در جامعه التهاب ایجاد نکنند